Η GloVo μεγαλώνει…

 

Στην δίχρονη μας πορεία παρατηρήσαμε την απουσία εθελοντών με αναπηρία. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ένας άνθρωπος με αναπηρία να νιώσει ασφάλεια και να προσφέρει άνετα τις εθελοντικές του υπηρεσίες, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα ιδανικά του εθελοντισμού. Έτσι προέκυψε ζήτημα για το ποιες αλλαγές πρέπει να εφαρμόσουμε ώστε να απευθυνόμαστε πραγματικά σε όλους.

 

Έτσι δημιουργήθηκε η GloVo.4all, μέσω της οποίας προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε σωστές συνθήκες για άτομα με κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία ώστε να συμμετέχουν ως εθελοντές στα event μας. Γι’ αυτό τον λόγο ελέγχουμε και ενισχύουμε την προσβασιμότητα των χωρών, τα πόστα των εθελοντών και παρέχουμε όπου χρειάζεται συνοδεία και διερμηνεία.

 

Όραμα μας η δημιουργία και διαχείριση μιας κοινότητας που, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, θα ενθαρρύνει τη δράση εθελοντών με αναπηρία προωθώντας, έτσι, την ισότητα και την συνεργασία με τελικό στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση και αποδοχή.

 

Ο βασικός μας στόχος είναι η ίδια ενεργοποίηση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποια κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία ώστε να συνειδητοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να κερδίσουν από τα οφέλη του εθελοντισμού.

 

Παράλληλα, ο έμμεσος στόχος μας, είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους διοργανωτές σε θέματα προσβασιμότητας και να τους κάνουμε να υπολογίζουν τους άνθρωπος με αναπηρία ως κοινό αλλά και ως συνεργάτες.

 

Το εγχείρημα αυτό δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την στήριξη του ιδρύματος Αγγελοπούλου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία κέρδισε την υποτροφία του προγράμματος Αγγελόπουλου – Clinton Global Initiative University, μέσω του οποίου βραβεύονται κάθε χρόνο οι καλύτερες ιδέες φοιτητών παγκοσμίως, που συνδέουν την επιχειρηματικότητα με την αλληλεγγύη.

 

Τι μπορείς να κάνεις εσύ τώρα; Αν σ’ ενδιαφέρει να γίνεις εθελοντής σε κάποιο event χωρίς να έχεις άγχος για την προσβασιμότητα ενός χώρου, την επικοινωνία και την υποστήριξη που θα βρεις, μπες στην πλατφόρμα μας και κάνε εγγραφή. Θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου για να μας πεις τις ανησυχίες σου και να μας βοηθήσεις να καλύψουμε τις ανάγκες σου καλύτερα.

 

Βοήθησε μας να σε στηρίξουμε και να πραγματοποιήσουμε τον απώτερο μας στόχο: να δημιουργήσουμε τόσο σωστές συνθήκες ώστε αυτά που ζητάμε τώρα να γίνουν σύντομα αυτονόητα για την δημιουργία ενος event.

 

Βοήθησέ μας, σε πέντε χρόνια, να μην χρειαζόμαστε…

10702110_363740463777659_2711492533914420726_n

0 Comments

Leave a reply

GloVo © Copyright 2018.       Developed by Madlink.

Log in with your credentials

Forgot your details?